Vložil tomas 22, 2. Červen 2020 - 19:52

přečetl jsem si znovu vaše názory a myslím, že máte zásadní problém v chápání právních identit jak se s nimi v pojmech SVJ a člen SVJ setkáváme.

Uvědomte si, že SVJ a člen SVJ jsou dvě zcela jiné právní kategorie, tedy občan a spolek. Spolek vně reprezentuje a je za jeho chod zodpovědný statutární orgán. To je předseda SVJ. Ten se dělí o rozhodovaci pravomoci do jisté míry s výborem SVJ a podléhá rozhodování nejvyššímu orgánu – shromáždění vlastníků.

přitom žádný jednotlivý člen SVJ není a nereprezentuje SVJ.

proto psát, že člen SVJ používal přestárlý měřič, nebo měl vědět, že se má měnit i ten nesmysl se souhlasem, protože jste neprotestoval.. je nesmysl.

člen SVJ nuceně ze zákona svěřil správu svého majetku spolku a jeho základní právo je, aby jeho majetek byl spravován v souladu se zákonem a opravdu není … NENÍ … povinen vědět kdy se mění vodoměry, kdy se provádí revize a dokonce ani jak se zákonným způsobem provádí vyúčtovní a naopak je základní povinností správce (tedy předsedy) se s těmi povinnostmi seznámit, nebo je delegovat (se souhlasem) dál. A pokud zákon poruší a způsobí škodu, je vystaven trestněprávnímu postihu.

Takovému trestně právnímu postihu není naopak NIKDY vystaven člen SVJ a to dokonce ani když odhlasuje, že se bude podvádět na daních. Odpovědnost stejně zústává na statutárním orgánu – předsedovi (případně tom spolupodepisuje, pokud jsou dva podpisy nezbytné).

udělejte si jasno v podstatě, jinak jsou vaše „vývody“ nezbytně zcela špatně

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.