Vložil Macegriffin (bez ověření), 31. Květen 2020 - 10:50

Díky všem za reakci, koukám, že se to nějak rozjelo.

Jak jsem psal, my máme pouze vodoměry na studenou vodu, bohužel se před lety stoupačky udělaly v bytech, ne na chodbě. Takže se právě rozhoduji zda koupit moduly s Wifi. Tím pádem odpadne nutnost lézt k někomu do bytu. Probírám se nabídkami už skoro 14dní.Ono nejde jen o cenu, levnější modely mají horší přesnost. Od jedné firmy jsem dostal rozpis na cca 35 vodoměrů v ceně od 9tis a 70tis – 24ks.

Zatím jsem došel k závěru, že vybereme model s externím modulem, takže po 5letech přijde technik a nainstaluje nové vodoměry a po 10 se vymění vše komplet. Cena cca vodoměr s modulem lehce přes 1000kč, jen vodoměr přes 500. Na modely s rádiem uvnitř jsem koukal také, jedna firma mi odpověděla, když jsem se ptal co po 5letech, tak že je mění za repasované(na cenu jsem se neptal)

Je to boj, dokonce je rozdíl, když je horizontálně(je přesnější) a vertikálně měří hůř. Jediné které měří stejně by stály těch 70tis. A to už je šílená cena.

Ke stažení do PC USB modul se softem – tady se také cenové liší jednotlivé nabídky výrobců. A licenční podmínky instalace SW.

Martin

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.