Vložil aby bylo jasno (bez ověření), 21. Květen 2020 - 3:36

Dlouho jsem nechápal proč máme ve vyúčtování významně vyšší spotřebu elektřiny než druhé dva vchody v domě (společenství).

Teprve po doložení dokumentace elektroinstalace jsem zjistil, že na spol. elektřinu pro osvětlení funguje v druhém vchodě část pro výtah a ve třetím vchodě se napájí STA, UPC, mandl a že soused v nejvyšším patře (kam běžně nikdo nechodí) si udělal odbočku za svůj elektroměr.

jeden by řekl, že Zdeno souhlasí, že bych se tuto okrádačku (přeúčtovní do spol. nákladů) neměl právo dovědět. Hlavně pak proto, že „dokumentace elektroinstalace“ je DOKUMENT ale není to DOKLAD.

Zdeno: „Pořád nechápete?“

ne chápu, Zdeno nemá v hlavě úplně vyhrabáno. On ví co a jak označit, aby kontrola jak SVJ hospodaří byla sofistikovaně zobstrukčněna, Filuta jeden. :)


Zjevně právě kvůli takovým blbečkům jako je troll Justicianus, byl s účinností od 1.7.2020 nove­lizován §1179 NOZ takto: "
U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů, a pořizovat si z nich výpisy, opisy a kopie.
neboť to bylo doposud úhelným kamenem obstrukcí, které házela tupá mlčící většina pod nohy jednotlivcům či menšinám, aby nemohly prověřit zneužívání povinnosti podílení se na správě domu formou financí, právě těmito participanty, kteří si za účelem tohoto zvolili do orgánu SVJ osoby dostatečně morálně pokleslé nebo jinak jim zavázané.

Zjevně právě kvůli takovým blbečkům jako je troll Justicianus, bude muset uběhnout dalších X-let, aby byl novelizován §1179 NOZ takto:
U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do všech dokumentů produkovaných SVJ, příkladně smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů apod., a pořizovat si z nich výpisy, opisy a kopie

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.