Vložil Justitianus, 4. Duben 2020 - 6:53

Pane Michaeli, jsou dvě místa kde byste mohl nalézt odpověď (v uvedeném pořadí):

  1. vaše stanovy
  2. zákon

Máte-li ve stanovách uvedeno, že výsledek hlasování se sděluje vlastníkům jednotek včetně seznamu s vyznačením kdo jak hlasoval, pak není o čem diskutovat: dodržujte stanovy.

Nemáte-li toto upraveno stanovami, pak je vhodné nahlédnout do zákona. Hlasování per rollam v rámci SVJ je upraveno v občanském zákoníku v § 1210 až § 1214.

89/2012 Sb. § 1213
Statutární orgán oznámí vlastníkům jednotek v písemné formě výsledek hlasování, a pokud bylo usnesení přijato, oznámí jim i celý obsah přijatého usnesení. Neučiní-li to bez zbytečného odkladu, může oznámení učinit na náklady společenství vlastníků ten, kdo usnesení navrhl.

Pod pojmem „výsledek hlasování“ rozumím to, co by se o tom hlasování zapsalo do zápisu ze shromáždění: zda hlasování bylo platné (to jest účast na hlasování vyjádřená počtem hlasů), počet hlasů pro, počet hlasů proti, a závěr zda usnesení bylo či nebylo přijato. Jak sám vidíte, zákon se nezmiňuje ani slovem o tom, že by součástí oznámení měla být i hlasovací listina. Takže k rozesílání seznamu hlasujících není zákonný důvod.

Nic vám nebrání, abyste si tyto podrobnosti upřesnili ve stanovách. Od toho je máte.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.