Vložil aby bylo jasno (bez ověření), 5. Duben 2020 - 0:56

Tak jsem to nečetl jednou ale vícekrát. A stále nemám jasno:

Petr123 uvedl, že kupovali „sklep za účelem skladu náčiní SVJ“. Sklep je dle §5/1/i nařízení vlády 366/2018 společnou částí domu. Mám za to, že „bytovou jednotkou“ je byt-k-bydlení+podíl a „nebytovou jednotkou“ je bytový-prostor+podíl. NOZ však neuvádí co to je „nebytová jednotka“ ani „nebytový prostor“.

Není mi jasné, jak ten „sklep za účelem skladu náčiní SVJ“ (sklep → §5/1/i !) v druhé větě označený jako „samostatná nebytová jednotka“ vznikl a komu patřil resp. kdo byl prodejcem?

V našem SVJ máme samostatné místnosti, přístupné jen ze společných prostor a ve společných prostorech → jako je prádelna, sušárna, WC, sklepy, chodby, výtahy, vestibul, pozemek okolo domu. Prádelny ani sušárny už od r. 2005 nepoužíváme k tomuto účelu. Shromáždění souhlasilo a SVJ nechalo jednu z těch >8-místností „za účelem skladu náčiní SVJ“ a další „za účelem skladu kamerového systému“. Nicméně je tato část domu stále v podílu všech vlastníků domu a nikoli ve vlastnictví SVJ.

Snad by tedy mohlo být jasné, proč mi není jasné od koho bych jako SVJ potřeboval odkoupit „sklep za účelem skladu náčiní SVJ“?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.