Vložil Invalidní důchodce (bez ověření), 5. Únor 2020 - 11:31

Já bydlím v domě, kde je SVJ a kde každý byt má svého vlastníka. Jestli mají někteří vlastníci nájemníky nevím. Podle katastru nemovitostí v domě nevlastní každý jeden jeden unikátní vlastník více než jeden byt nebo spíše méně (tedy vlastní to s někým: jako spoluvlastník).

Takže u nás bude zřejmě rozhodovat shromáždění …
ale jakým kvórem to je třeba schválit >50% z přítomných nebo >66% ze všech?

Příkladně:
napojil jsem si po bytě paraelně STA-zásuvky abych mohl TV zapnout ve kterékoli místnosti. SVJ chce koncovky spočítat v každém bytě udělat z jejich počtu kritérium na rozpočítávání nákladu na anténu a na rozvody (je teď jedno zda náklad existuje nebo ne, ale bude li existovat, kritérium se použije)

Příkladně:
výtah nepoužívám (bydlím v přízemí). Zatím platí rozúčtovací pravidlo z nějaké soudem zrušené vyhlášky, že provozní náklad na výtah nehradí nehradí, slovy odmítačů spravedlivého rozúčtování: „lazaři“ z přízemí a „sportovci“ z 1.ho podlaží. Ostatní ano. Ostatním se tento „benefit“ nelíbí: sice prý výtah nepoužíváme ale používat ho můžeme a tak chtějí aby provoz výtahu platili všichni

Příkladně:
náklady na spol. elektřinu na osvětlení na chodbě se nyní rozúčtovávají „vchodovým podružným elektroměrem“ (máme 3 vchody tj. 3-„podružné elektroměry“). Nyní prosazují vlastníci z vyšších podlaží, že se samostatnými „podružnými elektroměry“ rozúčtují i samotná patra. Dá rozum, že u mne v přízemí se fotobuňka osvětlení chodby nezastaví, když každý prochází ke domovním dveřím nebo ke schránkám. A fotobuňka v 7-patře kde jsou jen dva byty, je zase skoro jen na dekoraci.

Z uvedeného by mělo být zřejmé, jaké kvórum bych přivítal já (vyšší kvórum = menší šance na shodu). :(

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.