Společná anténa

Vložil Andeás Bozsik (bez ověření), 19. Listopad 2019 - 0:23 ::

Vítám všechny,

Nakoupil jsem starý byt v přízemí. Během rekonstrukce v bytu, byli uříznuty dva starých kabelů uprostřed stěny v pokoji jdoucí dolů a někam nahoru a odebraná stará televizní zásuvka(vypadala, že už stojí 30 let). Myslel jsem, že jsou dávno nefunkční. Později bylo zjištěno, že to patří k společně anténě, které jdou z sklepu a postupně nahoru na všechny byty. Takže jsem omylem zrušil spojení pro pravou část bytu. Domovní důvěrník už zavolal údržbáře. Nejsem se jist, že ten údržbář bude od firmy, která tu instalace dělala, protože nedávno byl změněn dodavatel(ale z nějakého důvodu rozhodli nechat staré rozvody…). DD, byl strašně nepříjemní a říkal, že nutně dat nový cely kabel(což tomu nevěřím). Takže chtějí přepsat náklady za úpravu na mě.

Klidně uhradím práce za údržbáře, nemám proti tomu nic, ale obavám se, že takovou událost, můžou využit jako důvod pro výměnu celého rozvodu anténového kabelů (barák má 10 pater). Já bych nechtěl hradit fakturu za 20–40 tis a víc, protože někdo vymyslel provést kabel na společnou anténu přes můj byt. Mohli byste mi říct jak můžu sebe v takovém případě sebe chránit. A mohl bych udělat opravu sám? A poslední věc, můžu podat žalobu na důvěrníka nebo zavolat policie na něj, protože furt leze do mého bytu a podívat se co tam dělám. Chová sobe jako revizní služba pro vodu, světlo, odpady atd. Už pořád mi otravuje, i když udržuji všechny pravidla.

P.S. Rozumím, že mnoho kdo bude psát, že bych se musel zeptat, než odstraňovat kabely. Ale už mnoho kdo z vás taky rozuměl, že jsem z ciziny. Pro je to strašně divně proč taková důležitá komunikace jde přes můj být a byla umístěna pouze do lišty.

S pozdravem Andeás Bozsik

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.