Kročejový hluk

Vložil Marty (bez ověření), 14. Listopad 2019 - 9:53 ::

Zdravím Vás,

s přítelkyní bydlíme v byte ve 4. (nejvyšším) patře panelového domu. Dlouhodobě nás obtěžuje kročejový hluk od sousedů; dochází k němu pravidelně nejen během dne, ale i ve večerních hodinách (někdy třeba i až do půlnoci) a brzy ráno (dnes třeba již cca od 4. hodiny), hluk je to velmi intenzivní a prakticky není možné při něm spát. Snažil jsem se být tolerantní, přeci jen akceptuji, že žijeme v paneláku, a ne v RD, ale dnes už to bylo fakt moc.

K tomu bych ale potřeboval vědět, s kým to mám vlastně řešit. Měli jsme dlouhodobě prostě za to, že to dupání pochází od sousedů pod námi, neboť jsou obecně docela dost hluční, nikdy jsme si to ale nějak neověřovali. Nicméně dnes ráno to zcela určitě pocházelo od vedlejšího bytu na patře. Byl to stejný typ hluku, co slýcháme dlouhodobě, tedy nejen dupání, ale i hlasité zavírání dveří a tak podobně. Přijde mi zvláštní, že by se tímto způsobem chovaly hned dvě rodiny v domě. Pak mi ale přijde zvláštní, že by ten hluk byl slyšet i v místnostech, které se sousedním bytem nesousedí.

Zajímalo by mě tedy, zda podle Vašich zkušeností/názoru půjde o hluk ze sousedního bytu na patře, který se pak nějakým (pro mě záhadným způsobem) nese konstrukcemi i do ostatních pokojů našeho bytu, a potažmo zda může být v bytě slyšet kročejový hluk pocházející z bytu o patro níž.

Děkuji moc za názory.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.