Vložil tep (bez ověření), 10. Listopad 2019 - 13:23

„Existují domy, kde polovina bytů je bez balkonů. Na základě čeho chtějí přinutit majitele bytů bez balkonů, aby přispívali na GO balkonů?“

Odpovědi jsem se nedočkal: SVJ nepodniká a má jen ty peníze, které dostane od vlastníků bytů.

GO balkonú se dělá po 20 – 30 letech. Pokud SVJ stanoví vlastníku jednotky příspěvek 200 Kč měsíčně na balkon k výlučnému užívání dle § 1180, bude mít vlastník za 20 let na účtě naspořeno 48000 Kč. Je to moc nebo málo? To si rozhodněte v SVJ.

Dále: Existují domy, kde jenom některé byty jsou pod střechou. Na základě čeho chtějí přinutit majitele bytů, které nejsou pod střechou, aby přispívali na GO střechy? Takovou otázku může položit jen člověk mdlého ducha, protože bez střechy voda rychle proteče všemi patry.

Dále: Existují domy, kde ke vstupu do některých bytů není třeba projít celým schodištěm až nahoru. Na základě čeho chtějí přinutit majitele bytů v nižších patrech, aby přispívali na GO té části schodiště, kterou ke vstupu do svého bytu neužívají?

Dům má 1 vchod: Schodiště je společná část domu a tvoří jeden celek. Někteří vlastníci bytů chtějí vestavět ke schodišti výtah: Bude to plně na jejich náklad a i provoz výtahu budou hradit jen výluční uživatelé výtahu. Dům má více vchodů: Schodiště jsou společné části domu a jsou ve výlučném užívání majitelů bytů daného vchodu.
Někteří vlastníci bytů chtějí vestavět ke schodišti výtah: Bude to plně na jejich náklad a i provoz výtahu budou hradit jen výluční uživatelé výtahu v daném vchodě.

Obdobně byty potřebují pouze rozvody a stoupačky, které jsou pod úrovní bytu. Podle tepa se tedy nepodílejí na údržbě rozvodů a stoupeček nad úrovní jejich bytu.

Nejde o můj citát, jde o hnusnou dehonestaci mého nicku:

Stoupaček je v domě několik, takže jsou ve výlučném užívání skupin vlastníků bytů.

Mimochodem – ucpou-li obyvatelé nad Vámi odpad, spravedlivé by bylo, aby jeho uvolnění hradili jen vlastníci nad Vámi. To už jsou ale prkotiny… Jak si to v SVJ uděláte, takové to budete mít.

Já hledám jen spravedlivá řešení, která obstojí v čase.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.