Vložil JaVa, 21. Říjen 2019 - 17:53

To Vy stále nechápete, že neexistuje žádný zákonný důvod,proč by si měl výkonný orgán nechat „alibisticky "odsouhlasit“ ,že se nebude rekonstruovat účetnictví od někoho = shromáždění vlastníků,když za jeho „správné a úplné vedení“ je odpovědný pouze on=statutární or­gán.

Nebo snad máte k dispozici úplné znění stanov SVJ, o kterém je zde řeč a v něm je uvedeno něco jiného než v n.v. 371/2004 Sb., čl. VIII.odst. 9 písm.c)

„Výbor odpovídá za vedení účetnictví a za sestavení účetní závěrky a za předložení přiznání k daním, pokud tato povinnost vyplývá z právních předpisů,“

konec citace

Jestli nemám pravdu v tom,kdo je za správné vedení účetnictví právnické osoby SVJ odpovědný,tak mě laskavě poučte. Děkuji předem.

A právě proto,že je v n.v. určeno,kdo je za správné vedení účetnictví odpovědný jsem uvedl i odkaz na § 151/89/2012 Sb.,.který jste citoval i Vy,neboť je v něm uvedeno:

„že popřípadě zakladatelské právní jednání(stano­vy)určí,“jakým způsobem a v jakém rozsahu členové orgánů právnické osoby za ni rozhodují a nahrazují její vůli."

Přeji Vám hezký zbytek dne.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.