Vložil tep (bez ověření), 2. Říjen 2019 - 9:44

Vestavba výtahu – šlo o modernizační akci – bezbariérový přístup ke všem bytům – a ve stanovách o schvalování modernizačních akcí nemáme nic, tak kterýpak předpis stavební úřad porušil? Účastníkem stavebního řízení byli všichni vlastníci jednotek, včetně odpůrců výtahu, kteří se nepodíleli ani na zaplacení žádosti o stavební povolení. Důvody, proč byli proti, stavebné úřad posuzoval a vyžádal si na základě jedné námitky posouzení statika od dodavatele výtahu, že vestavba výtahu nenaruší statiku budovy. Statik poslal vyjádření, že výtah má samostatné základy a ukotvením výtahové šachty k ocelovému schodišti se statika budovy zlepší. Ostatní námitky uřad nepovažoval za relevantní.

Stavební úřad postupoval rozumně a dnes už jezdí výtahem i někteří bývalí odpůrci vestavby výtahu, když přistoupili k dohodě o financování vestavby výtahu a jeho následném provozu.

Nutit někoho, aby si zhodnotil stávající jednotku, nelze – je to proti dobrým mravům a každý vlastník má právo rozhodnout, do čeho chce investovat své peníze a kdy. Na druhé straně je proti dobrým mravům bránit jiným vlastníkům, aby si zhodnotili užitnou hodnotu stávající jednotky třeba přístavbou balkonu, když balkony v domě dosud nebyly – tímto se vracím k původnímu dotazu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.