Vložil LT (bez ověření), 11. Září 2019 - 23:40

Novelu jsem zaznamenal a popravdě zrovna tohoto bodu se nemohu dočkat. Bohužel je pravdou, že to pro vlastníka bytu bude v tomto případě znamenat minimálně rok čekání. Schůze SVJ se pořádá jednou za rok v listopadu a můžete mi věřit, že i kdyby se nakrásně stalo, že by novela nabyla účinnosti od 1.1.2020, tak budou stále tvrdit, že stanovy toto zakazují.

Popravdě, ona bude celkem „humorná“ i změna stanov, neboť jak výbor, tak ostatní členové vycházejí (nevím tedy kde na to přišli) z přesvědčení, že stanovy stojí nad zákonem. Protože a tady budu citovat: „Na co bychom jinak ty stanovy měli?“

Je to boj na hodně dlouhou trať a popravdě se moc příbuzné nedivím, že občas bývá z toho apatická. Měl jsem možnost být se souhlasem shromáždění na jedné schůzi a nestačil jsem se divit. Většina členů důchodců svěří svůj hlas v podobě plné moci předsedovi výboru SVJ, zbytek členů zastává názor, že schůze by byla ideální pětiminutová maximálně desetiminutová. No a tři členové nepokrytě litují toho, že nemají více jak 50% hlasů, neboť pak by dle jejich názoru nebylo nutné schůze vůbec svolávat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.