Byt v OV, vznik nového prostoru v suterénu objektu

Vložil Tadeaš (bez ověření), 2. Září 2019 - 20:18 ::

Dobrý den,

prosím o všeobecnou informaci.

Jsem vlastníkem novostavby bytu v BD v OV, objekt disponuje 14jednotkami. V suterénu je za nosnou zdí prostor, který není nijak využíván, je zaslepen a uzavřen. Po zrealizování sondy bylo zjištěno, že je zde stavební suť. Výbor rozhodl o vyčištění a likvidaci materiálu. Tato místnost je vedle mého bytu(700mm od vstupních dveří). Na shromáždění se rozhodlo, že se místnost opraví a bude využívána pro potřeby všech. S tím jsem nesouhlasil a nabídl odkup této plochy, bylo zamítnuto. Ověřoval jsem zda místnost legálně existuje.Stavební ani katastrální úřad neeviduje. V nové, neexistující místnosti proběhly změny ( nové rozvody elektro, podlahy, izolace, nový vstup, osazení dveří, atd )

Jak docílit toho, aby byla místnost legislativně k užívání ? Nedošlo k porušení zákona, lze z tohoto popisu vydedukovat, že se jedná o černou stavbu ?

Jaký by měl být správný postup? Co popisuje zákon?

S pozdravem Tadeaš

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.