Vložil Dudekk (bez ověření), 19. Srpen 2019 - 16:26

Vážený kolego, správcovská firma není správce, jak jsem psal, Vy jste souhlasil a pak napíšete, že za správcovskou firmu odpovídá SVJ. To by muselo být v zákoně, neboť povinnosti lze uložit toliko na zákonem – viz LZPS.

Správcovská firma je jen dodavatel některých služeb pro SVJ. Pokud dodavatel způsobí SVJ škodu, je povinen ji nahradit. Problém je v tom, že někdy není z čeho ji nahradit, protože (nejen) správcovská firma nemá žádný majetek, je zadlužená, má záporný vlastní kapitál atd. Dalším rizikovým znakem je, když Vám slibuje hory doly, říká jen to, co chcete slyšet, žádná negativa atd. Od takových firem obecně radši pryč.

Není třeba, aby „pravomoce atd.“ definovaly stanovy, to je nesmysl. Když se změní rozsah služeb pro SVJ, tak se budou měnit stanovy?

SVJ je správce, tak ať dělá svoji práci. Pokud nejsou k dispozici osoby ochotné a s potřebnými znalosti vykonávat funkci, musí se zvolit profesionál, ale i pro něj platí to, co jsem psal výše o správcovských firmách. Mnoho je totiž povolaných, ale málo vyvolených!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.