Vložil Justitianus, 17. Prosinec 2020 - 13:36

Pane Emane, děkuji za Vaše informace o tom jak Vaše věc pokračuje/končí.

Z Vašeho textu se dozvídám důležitou informaci: Že v době převodu jednotek vlastníkům mělo družstvo dluh u banky a splácelo opravu – zateplení střechy a výměnu oken. Peníze které platíte tedy nikdo nezpronevěřuje ani netuneluje. Jsou určeny na splácení úvěru použitého na opravu/zvelebení Vašeho majetku.

Takže na Vás zřejmě nepřešel žádný zůstetek z bytového hospodaření SVJ, který by Vám družstvo mělo vracet. Nýbrž na SVJ přešel závazek splácet úvěr. Vy jako vlastník jednotek máte povinnost hradit dluhy vzniklé z činností správy domu.

Nerozumím ovšem proč Vám tuto jednoduchou indormaci neposkytli rovnou členové výboru ve Vašem SVJ. Asi jsou to neschopní blbečci, kterří pouze papouškují neúplné a zavádějící informace, které jim sdělila účetní družstva – ale nechápou finanční situaci SVJ, ani nerozumějí závazkům, které na sebe zřejmě SVJ přebralo.

Ten spor byl tedy zbytečný. Stačilo málo – pravdivě Vás informovat na samém počátku. Povinností věřitele bylo prokázat důvod závazku. Tuto zákonnou povinnost SVJ nesplnilo.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.