Vložil roztomily, 26. Červenec 2019 - 17:58
Ačkoliv si velmi Vážím jak příspěvků zdeseneho clena SVJ tak i Pavla. Mám problém s názorem na zděšeného na společné části. Určitě se chystám si přečíst judikát v předchozích vláknech, abych se případně posunul v názoru, ale nyní si myslím, že:
  • vlastník garáže přispívá na revizi plynu ve společných prostorách, protože výbuch plynu poškodí i jeho garáž, bez ohledu zda je nebo není uživatelem plynu
  • pokud vlastník potřebuje vyměnit přívodní kabel do bytové jednotky z důvodu zvýšení hodnoty jističe, náklady ponese vlastník nikoli SVJ.
  • pokud vlastník potřebuje vyměnit přívodní kabel do bytové jednotky z důvodu že mu kabel shořel nezaviněním vlastníka, tak opravu zaplatí sice pojišťovna ale z pojistky SVJ, které opravu bude zařizovat.
  • výměnu vodoměrů skutečně u nás financujeme z dlouhodobé zálohy, ale rád si přečtu příspěvky lidí, kteří to rozpočítávají na bytové jednotky.
  • výměnu vodovodních stoupaček také financujeme z dlouhodobé zálohy rozpočítávat to dle bytových jednotek na jednotlivé stoupačce nám přijde podivné (jako že na jedné stoupačce lidi platí 1/8 nákladů, na jiné 1/7 protože v přízemí je vchod a ne byt i když trubky jsou stejně dlouhé, vodorovné potrubí by pak v poměrech platili byty které nejsou postavené přímo nad výměníkem)
  • §1180 je dispozitivní a to podle důvodové zprávy k novele NOZ, kde se píše že §1180 zůstává dispozitivní. více jsem se vyjadřoval ZDE 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.