Vložil zdeseny clen SVJ, 25. Červenec 2019 - 12:12

Vy sám jste se zde opakovaně vyjádřil nejen k míře dispozivity, ale i k platbám, nicméně na konkrétní dotazy odpovídat nechcete. Nicméně OK tedy

Až problém budete konzultovat a budete tedy připraven diskutovat to, oč skutečně jde, tak prosím o odpovědi na následující otázky.

Je v souladu s dobrými mravy, aby vlastnící bytů bez balkónů platili ostatním balkóny?

Je v souladu s dobrými mravy, aby vlastnící bytů bez lodžií platili ostatním lodžie?

Je v souladu s dobrými mravy, aby vlastnící garáží nepřipojených na rozvody vody, plynu a odpadů platili ostatním svislé stoupací vedení a svislé odpady?

Pokud bude na cokoliv z výše uvedených dotazů kladná odpověd, tak proč konkrétně.

A následně odpověď, proč by se obdobně nemělo postupovat u domů rozdělených na několik částí například s různými vchody a jejich inženýrskými sítěmi.

Osobně vnímám jako důvod toho všeho faktického rozdělování jednak spravedlnost, za druhé čím lépe rozdělíte takto náklady, tím více zdůrazníte princip odpovědnosti vlastníků za šetrné zacházení se společnými částmi domu.

Já osobně mám hranici kam již nedělit ani ty inženýrské sítě v jednotlivých stoupacích a svislých vedení a jejich financování podle počtu připojení, nikoliv podle podlahové plochy. Takto financované inženýrské sítě jsem v PV zaznamenal a takto to dle mého názoru má správně být.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.