Vložil ? (bez ověření), 19. Červenec 2019 - 8:05

Tak já jsem ta, která s Vámi souhlasí ikdyž jdeme proti davu. Paní Klainové si nesmírně vážím ale v tomto případě – ohledně zisku u SVJ nemohu souhlasit.

  • 1. svj bylo založeno pouze za účelem spravování majetku vlastníků.
  • 2. pokud svj má „zisky“ (např. z pronájmu nebytového prostoru apod.), tak se nejedná o zisk svj ale o zisk jednotlivých vlastníků.
  • 3. „zisk“ může svj mít třeba z úroků
  • 4. z výše uvedených důvodů v účetní závěrce by svj mělo mít: zisk=0, ztráta=0.

Může mi někdo odepsat a sdělit mi, jaké konkrétní příjmy u svj se mohou promítnout jako zisk? Jediné, co vidím, že se promítne jako „zisk“ jsou vybrané příspěvky na správu, které jsou nadhodnocené-t.j. že skutečné náklady příspěvků jsou nižší a svj.shromáždění se dohodne, že tyto navíc příspěvky se nevrací. Ale to přeci není skutečný zisk svj ale opět navíc vybrané peníze jednotlivých vlastníků svj, které jsou v jakési kasičce. Víte, potom to dopadá tak, jako v našem SVJ, kde dokonce kromě účtování „FO“ je nám dokonce v ročním vyúčtování sděleno, že protože se „FO“ nevyúčtovává, tak nám s vyúčtováním není doloženo, co se z „FO“ čerpalo. Letos to bylo dokonce přes 300.000,– Kč. Kromě toho, když se při schvalování závěrky dozvíme konečně co se z těchto 300.000,– Kč čerpalo, tak tam míváme i běžnou údržbu trávníků a drobné opravy a náklady pro běžný provoz domu. Tak k čemu potom tento „FO“, který má sloužit na budoucí nákladné opravy, slouží? A tak mne zde nepřekvapí ani arogantní komentáře paní 2222.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.