Může SVJ požadovat jiné vyrovnání za špatně vypracované vyúčtování?

Vložil Líza Simpsnová (bez ověření), 31. Květen 2019 - 13:01 ::

Dobrý den, potřebovala bych od Vás radu. V domě, kde vlastním být někteří (asi 4 z 50) vlastníci napsali zástupcům SVJ, ze chtějí doložit podklady k vyúčtování za poslední 3 roky. Ti začali zkoumat a došli k závěru, ze vyúčtování za rok 2017 bylo vyúčtováno špatně (ve prospěch i neprospěch různých zúčastněných navzájem)-což opravdu sedí. Chci se zeptat, jestli lze rozúčtování vlastníkům provedeno znova (a též všechna vyúčtování) a udělat teda zcela jinou mapu rozložení finančního vyrovnání po nás může chtít zpětně vyrovnat tato nově vystavené vyúčtování za rok 2017(6,5)?

Chci se zeptat, jaká je šance aby výbor přežil svou existenci, pokud vytvoří takovéto nové rozložení finančního vyrovnání: zástupci zjistili, že co zhruba 40%-jednotek sebrali (formou nedoplatku nebo sníženého přeplatku) to rozložili na 60% ostatních (ti na tom vydělali). Těch 60% nyní nechce slyšet, že se neoprávněně obohatili a požadují aby výbor nové rozúčtování neprováděl, protože nikdo nic nereklamoval (až na ty 4 výše zmíněné, který každý, by dostal po opravném vyúčtování cca 3000)

Děkuji Líza Simpsnová

PS: zde (http://www.portalsvj.cz/…e-vyuctovani) je odpověď pouze pro nájemníky (paní Patočkovou).

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.