Vložil Misme, 1. Červen 2019 - 11:50

To si nerozumíme. Já psala o „vyladěném topení“, vy píšete, že trváte na něčem, protože jste sledovala a zapisovala náměry do Excelu a pak nechala zhodnotil ing. Zuntovi, který to zhodnotil tak, jak si to zasloužilo. Ale já tomu výsledku hodnocení ing. Zunta rozumím tak, že vaše soustava vytápění je „nevyladěná“, ne? Že vy jste ten článek ani nepřelétla očima?

Řeč a diskuse zde v tomto vlákně se stočila ke správně vyladěnému topení. Vyladěné „topení“ poběží „samo“, tak nějak jako autopilot, to je jedna z možností současnosti, na kterou ale asi nikdo z realizátorů neslyší, protože bychom nejspíše opravdu začali nebezpečně šetřit – nebezpečně pro dodavatele řady současných zdánlivě nenahraditelných služeb.

Už jsem zde dříve psala, jsem sice laik jako vy, ale asi odvážnější, že by možná pro začátek stačilo na ;-) „cirkulačním vodovodu“, jak jej nazývá p. Ráž, zafixovat termostatické hlavice na projektovanou teplotu. Od 22 hod, je povoleno vytápění omezit, viz vyhl. 194/2007 Sb., § 2/9, takže i ti, kteří mají problém spát v místnosti ;-) přetopené na 20°C by si vlastně přišli na své. Ti ostatní by si museli (za své peníze) přitopit např. přímotopem. Nebo nastartovat zdravější životní styl. Těch 20–21°C projektované teploty je vlastně garance od „výrobce“, nevím, proč vůbec můžeme do vytápění v dnešní kybernetické době zasahovat a vytvářet tím problémy jiným a stejně tak nevím o důvodech, proč by toto řešení mělo být neschůdné. Vždyť každý by dostal, co je mu projektem slíbeno. Rozúčtovávat by se pak dalo opět podle plochy a tím pádem i jednoduše kontrolovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.