Vložil Markéta Gr., 13. Březen 2019 - 9:07

Ano jsem si vědoma, že vlastník nemůže skoro nic…

Opakuji se: Výbor nesestavuje zprávu o hospodaření, ani rozpočet, nepředkládá ke schválení zálohy pro každé účetní období…v r. 2006 si schválili zálohu na služby 200Kč/os, přestože většina služeb se kalkuluje na BJ.

Jelikož mám 5osob, tak zálohy převyšují náklady. U plynu se snížili zálohy od dodavatele z 15tis/měs. na 8tis/měs., přesto výbor ponechal výběr záloh na 20tis/měsíčně – tedy 12tis leží každý měsíc na účtě. Výbor mi avizoval, že z přeplatků mých záloh budou hradit co se jim zalíbí (např. právníka, který odpovídá na mé reklamace..atd). A pokud nebudu souhlasit s vyúčtováním, mám je dát k soudu. Tedy jsem neměla moc možností, než snížit zálohy, aby přeplatek nebyl vysoký – jinak by byl cca 7tis. každý rok a oni by mi ho strhli za celou fakturu právníka, poštovné (i když vyžaduji komunikaci emailem). Přestože je to protiprávní – já bych pak musela SVJ žalovat.

Mám za to, že nevyhovění žádosti o snížení musí být zdůvodněné, stejně, jako navýšení záloh, jinak není právní nárok na zálohu v předepsané výši.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.