zodpovednost majitele bytu nebo SVJ za kanalizacni a vodovodni stoupacku,ve stanovach je psano,ze SVJ je zodpovedne za opravy

Vložil anonym (bez ověření), 23. Únor 2019 - 2:27 ::

Dobry den,rekonstruuji byt v nejvyssim patre cinzovniho domu.Stavebni firma mi sdelila,ze Vodovodní přípojku nebylo možné napojit na stávající stoupačku (orezlá torza, zničené pokroucené staré trubky)a Kanalizační přípojka kuchyně je nefunkční a přibližně metr pod hrdlem je špunt, kterých se nám nepovedlo prolomit.

Firma navrhuje novy vodovod a novou kanalizacni stoupacku vest kominem,komin je majetkem SVJ. Protoze vymena starych odpadnich stoupacek se hned konat nebude,je nutne toto nouzove reseni. 1)Ja osobne nechci mit ale do budoucna zodpovednost za stoupacku a vodovod 2)komin je majetkem SVJ a ten otali se schvalenim pisemne teto moznosti 3)firma pokud to do 3 dnu nevyresi hrozi prerusenim projektu na x mesicu,nez se bude moct vratit 4)ve stanovach je zodpovedne za kanalizacni stoupacky a vodovody SVJ,tedy maji povinnost mojemu bytu toto poskytnout 5)Kdo by mel platit po schvaleni SVJ vedeni nove kanalizacni stoupacky a vodovodu kominem dolu do sklepa?

Jaka jsou moje prava a povinnosti? Jaka jsou prava a povinnosti SVJ Kde konci moje zodpovednost a kde zacina zodpovednost SVJ? Mam platit za vodovod a kanalizacni stoupacku ja jen variantu kominem musi schvalit SVJ? Musi platit za vodovod a kanalizacni stoupacku SVJ protoze podle stanov je zodpovedne za poskytnuti? Kdyz SVJ nenavrhne reseni problemu a neschvali variantu kominem a firma opusti nedodelany projekt,jaka jsou moje prava konat dal?Pujde samozrejme o ztratu penez pokud se rekonstrukce zastavi.

Dekuji mnohokrat za pripadne Vase reakce.

Jana

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.