Vložil tep (bez ověření), 19. Únor 2019 - 18:32

Vestavba výtahu je pořízení nového výtahu dovnitř budovy. Jde o novou společnou část domu, takže nelze nikoho nutit, kdo nechce výtah používat, aby ho financoval. Podle zrušeného ZoVB nutit financovat odpůrce výtahu šlo, ale podle NOZ už jde o nemravné vytahování peněz z kapsy nezúčastněných vlastníků, když pořízení a používání výtahu může být hrazeno jeho výlučnými uživateli (viz § 1180 NOZ).

Za nemravné též považuji to, že vlastník bytu brání vestavbě výtahu i v případě, že nikdo nepožaduje, aby vestavbu a provoz výtahu financoval. I takoví lidé u nás v domě byli, kteří nedali souhlas s vestavbou výtahu, i když museli vidět, že mnozí obyvatelé domů mají vážná zdravotní omezení a schody zvládají jen s obrovskou námahou a kteří v žádosti o povolení vestavby výtahu písemně deklarovali, že nebudou nikoho nechtěl nutit nový výtah a jeho provoz spolufinancovat. Měli jsme problém získat 75% vlastníků s modernizací domu – bezbariérový přístup k bytům, když výtah chtěly financovat cca dvě třetiny vlastníků bytů.

Mínusovači mého příspěvku Změna prohlášení a vestavba výtahu – styďte se, případně snažte se obhájit svůj nemravný názor a napište,v čem jsem pochybil, když výtah slouží potřebným.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.