Vložil P.Petkova (bez ověření), 19. Srpen 2019 - 14:35

Dobrý den,

omlouvám se za opravdu pozdní reakci a nečinnost, situaci ze sklepem stále řeším, mezitím jsem udělala totální rekonstrukcí bytu, proto jsem neměla trochu čas. Omlouvám se.

Vidím, že musím situaci popsat detailně podle toho jak ji znám a chronologicky. Zjistila jsem v mezičase víc informací takže zde je hiostorie:

Městka část, kokrétně P5 postavila v r. 1956 dům, ve kterém byli „nějaké sklepy“ a 30 bytů. 2 u těchto bytů mělo k užití komoru mimo byt (hezčí než sklep). V průběhu časů město udělalo nástavbu a postavila ještě jeden byt. Následně v r. 1994 bylo vytvořené PV, ve kterém je ke každému bytu přiděleno právo využívat sklep (nedefinované který sklep konkrétně). Byty které využívali komoru mimo byt dostali tuto komoru jako součást majetku, tzn. komora je nyní součásti plochy bytu. Tyto byty taky mají právo na sklep. Byt v nádstavbě taky má právo na sklep.

ALE, realita je taková že fyzicky jsou vidět o 2 sklepy méně. To znamená někde je problém. SVJ tvrdí že město udělalo chybu a automaticky přidělilo všem sklepy aniž by tam byly a že byty s komorou na sklep nemají nárok. V PV není o tom ani slovo. Nyní po prodání majetku P5 je jeden volný sklep, který předsedkyně blokuje a nechce ho nikomu přiřadit ani uvolnit ani nic. Prostě je na všechno odpověd NE. Kdysi byla snaha aby každý vlastník označil svůj sklep ale všichni se na to vybodli. Jasně označené nic není.

Žádné změny v PV ani na katastru nejsou.

Proto musím nějak situaci řešit, pokud soudně, což nakonec asi tak dopadne, prosím o radu jak mám postupovat. SVJ již jednu výzvu o vydání klíče od sklepa získalo. Ty se raděkují budou soudit než něco řešit nebo postavit 2 nove sklepy, k čemu je v domě místa dost. Doslova je dům spravován na základě principu kdo nic nedělá nic nepokazí, letos ještě nebyla shromáždění vlastníků.

(rada obrátit se na Město by mohla obsahovat informaci na koho přesně, protože majetek je spravován soukromou společností a tam netuší nic, řídí se PV).

Moc děkují.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.