Vložil TN. (bez ověření), 29. Prosinec 2018 - 16:18

Je to tak. Úkolem výboru je zkontrolovat obsah katastru bezprostředně před schůzí (k aktualizacím dochází v průběhu celého pracovního dne, takže stav v 10:09 dopoledne nemusí odpovídat stavu k 15:48). Doporučuji před schůzí z Nahlížení do KN vytisknout aktuální seznam vlastníků a jak píše Pavel, pokud se na schůzi dostaví nepozvaný (nový) vlastník, v prezenční listině přeškrtáte jméno starého vlastníka (ve vašem případě tedy název družstva) a dopíšete rukou jméno nabyvatele.

Na webu ČÚZK je zveřejněn tento materiál, kterému moc nerozumím – https://www.cuzk.cz/…by_CUZK.aspx – od 1.1.2019 mají být anonimizovány některé údaje v KN, ale nepochopil jsem zatím, zda bude utajen seznam vlastníků, ještě studuji. Pokud někdo víte více, dejte vědět.

Když svoláváte shromáždění, vřele doporučuji pozvánku rozeslat všemi možnými způsoby:

  1. osobně proti podpisu, kdo nepřevezme, tomu poslat poštou (nebo emailem)
  2. vyvěsit na nástěnce
  3. vyvěsit na dveře výtahu
  4. vyvěsit na webu, pokud máte

Pak máte jistotu, že se všichni o schůzi dozvěděli (mohli dozvědět) a pokud nějaký kverulant podá žalobu, prohraje ji.

Že jste nedoručili podzvánku novému vlastníkovi nevadí, ani jste nemohli – v době rozeslání pozvánek ještě nebyl vlastníkem. Problém ale vyřešíte vyvěšením pozvánky na nástěnce, na výtahu a na webu. Můžete také pozvánky vhodit do schránek, nebo do schránky tomu novému vlastníkovi – ideálně mu jí předejte proti podpisu, i když jste ji předali pozdě, není to vaše vina (nevěděli jste, že je vlastník).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.