Vložil JaVa, 17. Prosinec 2018 - 18:29

Dovoluji si oponovat. Do správy domu patří vše, co nenáleží vlastníku jednotky a co je v zájmu všech spoluvlastníků nutné nebo účelné pro řádnou péči o dům a pozemek jako funkční celek a zachování nebo zlepšení společných částí (§ 1189). Právní úprava NOZ, nerozlišuje dlouhodobé zálohy na budoucí opravy společných částí domu a pozemku a krátkodobé zálohy na služby a výdaje spojené se správou domu a pozemku.

Proto si myslím, že pokud je v PV uvedeno: “že vlastníci jednotek jsou povinni přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemku podle svých spoluvlastnických podílů“.

Pak se to bez změny v PV dle § 1169 odst. 2),vztahuje na všechny služby i platby mimo rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům dle vyhlášky č.269/2015 Sb., a dodávku vody a odvádění odpadních vod v poměru naměřených hodnot na podružných vodoměrech dle § 5 odst.2) písm.a) z.č. 67/2013 Sb.,

Jestliže tam(v „PV“) nemají nic o účtování podle osob nebo bytových jednotek,pak musí vše účtovat dle velikosti spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku, dokud nezmění PV dle § 1169 odst.2).

Přeji hezký zbytek dne.

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.