Vložil tep (bez ověření), 1. Prosinec 2018 - 15:10

Děkuji Pavlovi, že pozvedl nadějné téma. V době elektronického bankovnictví u nás předseda SVJ disponuje s účtem SVJ (sám platí z účtu SVJ faktury a zálohy), jedná za SVJ a podepisuje smlouvy za SVJ, disponuje s datovou schránkou SVJ, nejméně 1× za rok svolává a řídí jednání shromáždění SVJ, kde se – mimo jiné -schvaluje účetní závěrka SVJ. I v případě, že deleguje své pravomoci na jinou osobu, zůstává odpovědným za vše, co se děje s účtem SVJ, protože má povinnost to kontrolovat.

Navrhuji průzkum bojem: Ať se předseda přes datovou schránku nechá zapsat sám do rejstříku AML a uvidíme, co na to řekne příslušný soud. Tím se nemůže nic pokazit a byl bych rád, kdyby se zde pochlubil odvážný předseda, kterému se skutečně povedlo nechat se zapsat sám do rejstříku AML a ušetřil tak peníze za ověřování podpisů osob pro zápis.

Jinak nebráním nikomu, aby předseda do rejstříku nechal zapsat osoby, které disponují v SVJ s v více než 25% hlasů. U nás příjemcem více než 25% prostředků z SVJ je dodavatel tepla spolu s dodavatelem vody. Rada advokáta zapsat tyto firmy za SVJ do AML je k ničemu, to by zřejmě neprošlo na soudě.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.