Vložil Standa1979 (bez ověření), 25. Únor 2020 - 22:23

Distributorem je osoba, která má vlastnické nebo užívací právo k rozvodnému tepelnému zařízení, kterým se tepelná energie dopravuje nebo transformuje a dodává k dalšímu využití jiné fyzické nebo právnické osobě.

Rozvodné tepelné záření pak je zařízení pro dopravu tepelné energie tvořené tepelnými sítěmi, předávacími stanicemi a tepelnými přípojkami; předávací stanice nebo tepelná přípojka jsou částí rozvodného tepelného zařízení v případě, že k nim má distributor tepelné energie vlastnické nebo užívací právo; částí rozvodného tepelného zařízení jsou s ním související řídicí a zabezpečovací systémy a systémy přenosu dat.

Přitom tepelnou přípojkou je část tepelné sítě, která umožňuje dodávku tepelné energie pouze pro jeden objekt, a předávací stanicí je zařízení pro přeměnu parametrů tepelné energie pro potřeby jednoho nebo více objektů; předávací stanice je samostatnou věcí a není součástí budovy, ve které je umístěna.

Otopná soustava v domě není rozvodné tepelné zařízení, když není tepelnou sítí, předávací stanicí či tepelnou přípojkou.

Otopná soustava v domě je odběrnými tepelným zařízením, která je připojena k rozvodnému tepelnému zařízení.

Z uvedeného tedy plyne, že SVJ není distributorem ve smyslu energetického zákona.

Výše uvedené definice jsou k nalezení v paragrafu 2 odst. 2 písm. c) energetického zákona.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.