Vložil Dvořák (bez ověření), 30. Červenec 2018 - 9:47

Co Vás k tomu vede? Pokud to není takto na rozpise plateb (nebo jiném dokumentu, podle kterého máte platit), tak tím způsobíte zmatek. Nevím, zda máte nějakou zkušenost s přiřazováním plateb k předpisům. Vypadá to, jako jednoduchá úloha, ale v praxi to může být dost detektivka, protože vlastníci jsou někdy dost kreativní (např. rozdělují platby jak navrhujete), někdy platí špatné částky, někdy špatné variabilní symboly atd. Takže pokud chcete člověku, co přiřazuje platby, zkomplikovat život, zaplatíte jinak, než je předepsáno. Zvyšujícím se počtem plateb také zvyšujete pravděpodobnost chybného přiřazené a ztěžujete zpětnou kontrolu.

Nenapadá mne důvod, proč to takto dělit, podle mne je to nesmysl. Ale pokud by existoval nějaký důležitý důvod, tak ve spolupráci se SVJ nechť má každá platba samostatný variabilní symbol. Takže VS by byl např. xxyy, kde xx je číslo bytu a yy číslo účelu.

Bez spolupráce SVJ bych každou platbu označil stejným VS a psal to do poznámky, ale opravdu významně tím zesložitíte proces přiřazování plateb. Píšete, že chcete předejít nesrovnalostem, ale bez spolupráce se SVJ takovýmito platbami k nesrovnalostem významně přispějete.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.