Vložil Markéta Gr., 25. Červenec 2018 - 14:33

Bohužel není žádný platný předpis, já jsem docílila toho, aby vůbec nějaký předpis byl…a teď se snažím dopátrat na základě jakých podkladů ho sestavili, když žádná schůze Shromáždění na téma hospodaření, rozpočet, schválení závěrky a platby za poslední 3 roky neproběhla…

Položka FO (asi fond oprav) zahrnuje splátky dvou úvěrů a zároveň příspěvek na správu domu a pozemku. Výše splátky se prý mění, jak klesá jistina…tak mi to nejsou schopni upřesnit. Úměrně se změnou výše splátky úvěrů se mění i příspěvek na správu, jen aby výsledný součet byl stále stejný a vlastníci se nedej Bože neozvali, že musí měnit trvalý příkaz.

Jsem právník samouk…takže co vím teď, jsem před třemi lety netušila, platila jsem dle tradic a zvyklostí a hned první vyúčtování reklamovala…pak další, pak i předpis a pořád žádný výsledek.

Proč by něco dělali, když platím a mají zálohy tak vysoké, že nikomu nevznikne nedoplatek. Pokud někde pochybí přeleje se to z položky, kde přebývá…např. nestačí na vodu, tak se to přesune ze záloh na topení…atd. Vrací se přeplatky 4– 8 tis. na byt. :o/ Příspěvky na správu se nevypořádávají, takže o tom, jak se tvoří a čerpá dlouhodobá záloha se se mnou nikdo nebaví.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.