Vložil Alena (bez ověření), 21. Květen 2008 - 9:14
  1. Placení do fondu oprav – mají právo chtít placení do FO podle m2 – je to v ZoB, platí se podle velikosti spoluvlastnických podílů, pokud není dohoda o jiném způsobu placení ( na dohodu je ale potřeba 100% souhlas všech).
  2. Sklepní kóje – domáhat se kóje můžete,bylo by to spravedlivé (a můžete tím argumentovat), ale asi to nebude tak jednoduché. Píšete, že ve sklepě domu jsou zabrány společné prostory na kóje. My to máme také tak, že ve společných prostorách domu jsou vymezené kóje. Máme to zároveň „pojištěné“ v prohlášení vlastníka, kde je uvedeno, že se jedná o „plochu společné části domu ve výhradním užívání vlastníka bytové jednotky“ a je tam vždy uvedeno, ke které konkrétní jednotce kóje ve výhradním užívání patří. Také to máme uvedeno v kupní smlouvě, takže je to právně ošetřené.

Požádejte společenství, že chcete také kóji, ale bude to představovat změnu prohlášení vlastníka v KN (což něco stojí), změna prohlášení vlastníka vyžaduje podle ZoB 3/4 přítomných vlastníků na shromáždění – což není tak moc, když na usnášení shromáždění stačí nadpoloviční většina všech vlastníků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.