Vložil Jan S. (bez ověření), 31. Květen 2018 - 12:43

Děkuji a moc jste mě nepotěšil.

Takže to vlastně není jasné, což je nejhorší, co může být. Zkusím se zeptat Techemu, který nám rozúčtovává, co si o tom myslí jejich právníci (jestli mi vůbec od nich někdo odpoví).

Rozdílná tvorba podlahové plochy bytu podle ZoVB a podle NOZ (resp. zák. 366/2013 Sb.) je nepříjemná, ale v mém případě to nevadí, náš dům byl rozdělen podle ZoVB a podlahová plocha je jednoznačně uvedena v Prohlášení vlastníka. Že je i možná špatně zmeřena je v daný moment podružné, v tom se nechci zatím nimrat. Dřív to změřili pásovým metrem, dnes máte inframetry s velkou mírou přesnosti, navíc to v 90. letech počítali dost nedbale, když ani ve všech bytech nebyli, spočetli vždy ve vchodě jen jeden byt a ostatní byty okopírovali (jsme 6vchodový panelák)

Nejasnost ale právě vzniká v tom, jestli pro výpočet spotřeby, resp. rozdělení nákladů na přípravu teplé vody, použít „podlahovou plochu“ podle Prohlášení vlastníka (což je větší plocha, v mém případě 56.8 metrů), nebo podle vyhlášky č. 269/2015 Sb. (což je menší plocha, v méme případě 53.5 metrů). A to už je problém, protože pak vznikají velké rozdíly ve výpočtech a já mám vlastně přidělené rozúčtováním vyšší náklady, než bych možná měl zaplatit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.