Vložil Markéta Gr., 18. Květen 2018 - 15:34

Vaši zprávu jsem četla, ale nechtěla jsem pokračovat na toto téma v jiné diskuzi, proto jsem založila novou. Děkuji

Zkusila jsem banky – z pěti pro tyto účely neposkytuje bankovní úschovu žádná. A taky oslovit advokáta:

Dobrý den,

Jedná se o poměrně nestandartní požadavek. Advokátní úschova bývá vždy založena na základě smlouvy mezi advokátem a dalšími osobami. Právní účinky vždy vyvolává pouze mezi smluvními stranami. Pokud by tedy SVJ nebylo stranou smlouvy, tak by advokátní úschova vůči němu nevyvolávala právní účinky, jednalo by se o případ obdobný případu, kdy byste měla peněžní prostředky uloženy na spořícím účtu.Náklady na sepsání a vypořádání advokátní úschovy by činily 4.500 Kč + DPH. Právní předpisy jako jediný způsob eventuálního splnění dluhu znají soudní úschovu.V případě Vašeho zájmu o mé právní služby mě neváhejte kontaktovat.

S pozdravem JUDr. ............, advokát

Takže zbývá nejdražší varianta notář..:o/ Zkusím uvidím.

Ohledně neplacení jsem psala o rozsudku ÚS, že to je jiná právní věc, nesouvisející s plněním povinnosti od SVJ.

Nahlížení mi umožnili bez jakékoliv nápomoci, „okopírujte co chcete a dejte nám už pokoj…“ Vše co mi dali jsem zkopírovala, ale je to taková anarchie, že nevím hlavy paty, kam co zaúčtovali a myslím že 50% dokladů ani nepředložili, ale budou jistě tvrdit, že ano..mám jen nahrávku na diktafon, takže neprokážu opak.

Komunikuji s advokátní kanceláří AK Klusák, prezentuje se jako specialista na SVJ (odebírám Magazín Výbor), ale ty jejich sazby jsou příšerné. Pracují jen ve skupině 3 osob a záloha na první právní analýzu je 1990Kčx5hod + DPH, tedy jen za to že mou kauzu zanalyzují dám cca 12tis. Pak mi řeknou zda je to žalovatelné a s jakým úspechem. Komunikují jen asistenti a z těch nedostanu ani slovo, abych ověřila znalosti.

Chtěla bych to pokrýt z pokuty z prodlení podle zákona o službách, kterou bych nárokovala na SVJ. Nepotřebuji na nikom vydělávat, ale ani prodělat gatě.

Spíše je zde razeno nenechat se vyprovokovat k podávání žaloby, ale přimět SVJ at mě žaluje a pak předložit nashromážděné důkazy o neschopnosti výboru a jsou jich mraky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.