Vložil jan852 (bez ověření), 9. Květen 2018 - 11:22

Nejste jediný kdo má takovéto otázky, ale je chybou, že jste neukázal odpověď od Správce a nesdělil další údaje. Nejdřív se podívejte SEM, protože je důležité jestli Vaše SVJ má se Správcem nějakou mandátní smlouvu a jak zní (např. ujednání o zmocnění).
Protože mluvíte o "Správci" dá se předpokládat, že Vaše SVJ nějakou smlouvu se Správcem má a dejme tomu, že v takovémto znění.

1) Nejdříve si tedy položte otázku, zda Správce je oprávněn a k jakým úkonům je zplnomocněn. Domnívám se, že je také rozdíl mezi zplnomocněním od SVJ (např. na základě mandátní smlouvy) a zplmocněním od statutárního orgánu.

2) V hodně SVJ posílá písemnosti Správce. Já se domnívám, že je velmi důležité "od koho přišel (hlavička písemnosti)" a "jak je podepsán", protože je možné že k Vám činí písemný právní úkon osoba, která sice nemá s Vámi žádný právní vztah, ale může být k tomu zplnomocněna, ale v písemnosti nejednala na základě zplnomocnění.
Z praxe: SBD Krušnohor, SBD Poruba aj. jsou v celé řadě SVJ "členem SVJ", "Správcem" a také "statutárním orgánem SVJ". Z písemnosti je tedy nutné vyčíst, kdo k Vám činí právní úkon a to zjistíte z hlavičky a podpisu písemnosti.

Něco málo ke studiu:
Jak správně jednat za právnickou osobu
Kdo je Správce

Jestli chcete mít jasno na Vaše otázky vemte všechny relevatní písemnosti a nechte si na to zpracovat písemný právní názor u advokáta, otázky si dopředu pečlivě připravte písemně. Bude Vás to něco stát, ale vyplatí se. Nezapomeňte, že „Právo patří bdělým, nechť každý střeží svá práva“.

A nezapomněte se zde na portalsvj.cz pochlubit, co Vám na to advokát řekl.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.