Vložil vidím to takhle (bez ověření), 8. Květen 2018 - 14:04

pane TN, na reklamaci směrovanou na adresu SVJ z 20.4.2016 mi mělo být odpovězeno předpokládám do +(30-dní) (do 20.5.2016). Odpověděl mi ale správce SVJ 30.11.2016 tzn. 194 dnů po termínu.

Na papíru od správce, není nakreslen ani klykihák, běžně nazývaný „vlastnoruční podpis“ ani „razítko“. Klidně to mohl na papír vytisknout sousedovic kluk (žádné relativně nekopírovatelné prvky list nemá), třeba s jinými hodnotami.

V listině je napsáno: reklamace nemá opodstatnění. Podpis „správce“ (jen to co je v uvozovkách, ne konkrétní zaměstnanec nebo člen výboru, jen „správce“).

Myslíte že

  1. může ve vztahu ke mně reklamaci vyřídit kdokoli (v mém případě snad správce) když je v zákoně uvedeno, že tak má činit poskytovatel a tím je SVJ tzn. prostřednictvím orgánu SVJ? Byla nebo nebyla reklamace k 30.11.2016 vy­řízena, když odpověď je pouze od správce se kterým já nemám, co do činění?
  2. připustím li, že odpověď správce je tím kdo mi poskytl „sebepitomnejsi odpoved a ta zastavila beh pokuty“, mám vyzvat SVJ k zaplacení 9700 Kč (194dní * 50Kč) do data XY? A nezaplatí li SVJ dobrovolně, započetl byste rovnou pokutu na zálohy na následující období? (nedomnívám se, že bych musel pokutu žalovat)
  3. pokud ale není odpověď správce tím co „zastaví beh pokuty“, myslíte že stále běží tzn. že k dnešku je to 718 dní? Pokud ano, co byste činil: pravidelně psal SVJ, že tu a tu zálohu na správu domu krátíte o část pokuty, která stále nemá „dead line“ a že je jen na SVJ kdy a jak zastaví běh pokuty plynoucí z faktu nevyřízení reklamace k 20.5.2016?
  4. nevíte náhodou o rozsudku, kde by někdo s pokutou podle zákona o službách vůči poskytovateli uspěl? Do r. 2013 nebyla sankce v zákoně a poskytovatelé se řehtali spotřebitelům když chtěli řádně vyúčtovat. Od r. 2014 sankce je, ale nikdo ze spotřebitelů to zase asi neumí použít. Já si třeba nejsem jit jak bych prováděl částečné zápočty z pokuty plynoucí z neukončeného porušování zákona.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.