Dotaz k problematice úhrady náklaů za výáměnu části oken

Vložil Miroslav Vrána (bez ověření), 21. Březen 2018 - 14:20 ::

Před privatizaci domu nechal majitel provést výměnu části oken (směrem do ulice). Tato skutečnost se podle tehdejších pravidel privatizace promítla do ceny privatizovaného bytu. Nyní nechal výbor SVJ provést výměnu oken do dvora s tím, že se na nákladech musí podílet všichni, tzn. i ti, kdo si již nové okna zaplatili při privatizaci, což bylo schválenou většinou členské schůze SVJ. Mám dvě otázky:

  1. Jsem povinen přispívat na zvýšení bytového komfortu sousedů, t.j. výsledek výměny oken? Pokud ano, dle jaké právní normy?
  2. Kdo je v tomto případě vlastníkem oken (a povinen zajišťovat jejich údržbu a na čí náklady) financovaných všemi majiteli bytů v domě = pro část nájemníků se jedná o cizí, tedy privátní majetek sousedů?

Jsem toho názoru, že rozhodnutí schůze SVJ musí být opřeno o dikci platného zákona. Opravdu máme v ČR tokový zákon, že se musím podílet na komfortu bydlení sousedů i když s tím nesouhlasím? Předem děkuji za odpověď S pozdravem a přáním úspěšného dne M. Vrána 210318

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.