Vložil TN. (bez ověření), 16. Březen 2018 - 17:06

Já vám rozumím, ale co píšete bude fungovat jen ve slušných SVJ. Byl jsem svědkem (účastníkem schůze), kdy SBD pověřený vlastník pozvalo notáře, na začátku zaměstnankyně sdělila, že paní notářka má na nás čas jen 30 minut, protože za dalších 30 minut má schůzi jiné SVJ (SBD ustavující schůze sekalo jako cvičky). Na programu v té 30 minutové schůze bylo 7 bodů. Zaměstnaknyně sdělila, že vlastníci jsou povinni hlasovat zvednutím ruky a že dotazy lze vyřešit dodatečně, kdo něčemu nebude rozumět, může si pak zavolat na družstvo a ona mu vše ráda vysvětlí. No, tehdy jsem byl ještě příliš mladý, ovlivnitelný a vystrašený, tak jsem zvedal ruce s ostatními.

Navíc notář stanovy nikdy nečte a už vůbec neposuzuje jejich souladnost se zákonem, pouze ověřuje průběh schůze. Čili jeho účast je vyhazování peněz.

Notáři jsou spíše bičem na oponenty a kritiky, protože notář je „autorita“ a jeho přítomnost legitimizuje porušování zákona.

Takže notář může být často garantem nespravedlnosti v rukou těch, co mají peníze (=SBD).

Notáři jsou větším nebezpečím pro naši společnost, než exekutoři. O exekutorech každý mluví. O notářích se mlčí, protože jsou neviditelnými vykradači našich peněženek.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.