Vložil Čmuchal (bez ověření), 5. Březen 2018 - 12:09

kdysi jsem používal GoogleDesktopSearch (GDS). Jenže to je již program obsolentní, bohužel ho Google zaříznul jako prase. Jinak GDS fungoval (a mně ještě funguje) obdobně jako standartní internetový Google-vyhledávač (GS) s tím, že si veškerou indexaci provedl obdobně, ale na lokální disk.

Na disku indexy GDS zabírají docela dost místa (mně cca 6GB pro mých 6–7 mil souborů všeho druhu); GDS není to skoro vůbec konfigurovatelný a zdá se mi že ani nehledá úplně korektně.

Na pár tisíc dokumentů (které ani nejsou osobního rázu) co máte Vy, se vyplatí fláknout je všechny na svůj google-disk a nechat si je oindexovat internetovým GS.


Pokud jde o Vaše vlastní TAGy: tak to nevím. Sám to v NTFS dávám jako dodatkovou vlastnost, ale je to nepřenositelné jinam, než zase na NTFS.

Na Linuxu, Widlích se ale stále dají použít popisy v separátním souboru DESCRIPT.ION, který funguje i ve Widlo-TotalCommander (TC) a tento SW má k plugin, který hledá v jednotlivých popisech. Do těch popisů si můžete vložit user-XML podle chuti… a pak už stačí pouze napsat vlastní plugin pro TC aby šlo vyhledávat i podle těchto sub klíčů. Dokumentaci jak na to, najdete zde (Total Commander: Content-Plugin Guide).


A ještě byla ve WXP i W7 nějaká Widlo-indexace, ale fungovala strašně, strašně zpomalovala (třeba ne SSD, ale HDD najisto). Ale míním, že jako servis zůstala i ve W10. Zkusil bych ji jen v „deririu tremens“, poté co bych nesehnal nic komerčního…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.