Vložil Nechápající (bez ověření), 14. Únor 2018 - 10:24

Člověk s průměrným rozumem ví, že vaše tvrzení „každé OSVČ byl jednou zaměstnancem“ je lživé. Žofré každý ne, jsou OSVČ, které začaly jako OSVČ a nikdy zaměstnanci nebyly.

Vaše tvrzení „Vaše snaha být na státu zcela nezávislý, postarat se sám o sebe a mít se líp, bude po snaze řádně potrestána :-)“ mě rozesmálo.

Takové velkorysé využívání vysokých daňových paušálů pro OSVČ nabízí málokterá země EU, možná žádná. Proto většina OSVČ pašály využívá, a pokud náhodou někdo uplatní skutečné výdaje, tak proto, jak uvedl výše TN „budu opět po celé široké rodině jako kdysi honit paragony do nákladů“, prostě podvodně si snížit daně. Na rozdíl od zaměstnanců, kterým daň spočítá a odvede zaměstnavatel, umožňuje náš systém OSVČ natolik „minimalizovat“ (rozuměj podvádět), že odvádějí do stát. rozpočtu zanedbatelnou část daní ve srovnání se zaměstnanci. A to nemluvím o široké škále dotací, které mohou využít.

Úvodní příspěvek je poplašná zpráva zapšklého fanatika, který uvádí nepravdivé informace. Pokud by si zjistil, jak dopadá návrh nového daňění skutečně na zaměstnance a OSVČ, tak by věděl, že zaměstnanci i OSVČ na návrhu vydělají a ti z vyššími příjmy vydělají více než ti s nižšími. Pravý opak toho, co p. Pavel nepravdivě uváděl a také toho, co uvádíte vy: „že snaha být na státu zcela nezávislý, postarat se sám o sebe a mít se líp, bude po snaze řádně potrestána“

Jistě se zde ozvou věčně nepokojoní ukřivdění OSVČ s radou, že přece každý zaměstnanec může podnikat, když je to tak výhodné. Ano to může, ale rozhodně to není argument proto, proč by nemělo být zdaňování zaměnstnanců a OSVČ vyvážené, jak je tomu v jiných civilizovaných zemích světa.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.