Vložil JaVa, 9. Leden 2018 - 19:43

Společné prostory jsou společným majetkem všech vlastníků jednotek v domě.Tudíž každý z vlastníků je jejich vlastníkem resp.spoluvlas­tníkem!

§ 1012

Vlastník má právo se svým vlastnictvím v mezích právního řádu libovolně nakládat a jiné osoby z toho vyloučit. Vlastníku se zakazuje nad míru přiměřenou poměrům závažně rušit práva jiných osob, jakož i vykonávat takové činy, jejichž hlavním účelem je jiné osoby obtěžovat nebo poškodit.

Pokud jeden z vlastníků nebude souhlasit s pronájmem společných částí domu,pak by k pronájmu nemělo dojít,poněvadž by se tím porušilo zákonné právo tohoto spoluvlastníka k užívání společné částí na,které má svůj podíl dle velikosti podílu na společných částech domu a pozemku.Každý spoluvlastník má také zákonný nárok, na finanční kompenzaci, z důvodu omezení jeho vlastnických práv.

LZPS čl. 11

(3) Vlastnictví zavazuje. Nesmí být zneužito na újmu práv druhých anebo v rozporu se zákonem chráněnými obecnými zájmy. Jeho výkon nesmí poškozovat lidské zdraví, přírodu a životní prostředí nad míru stanovenou zákonem.

(4) Vyvlastnění nebo nucené omezení vlastnického práva je možné ve veřejném zájmu, a to na základě zákona a za náhradu.

Přeji hezký zbytek večera.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.