Vložil Jirka Lunáček (bez ověření), 23. Listopad 2017 - 19:13

V nějakém magazínu pro svj jsem četl o tzv. „kastelánském syndromu“, kdy se kastelán do svého zámku zamiluje natolik, že začne mít pocit, že jej vlastní,byť je jeho pouhým správcem.

Váš předseda je dle této definice vlastně nemocný, tipuji, že je mu nad 65 a z nudy a rozmaru prudí a prudí a švihá bičem na chodbách, jen ať je to slyšet.

Ale, už jsem viděl hloupější rozsudky, než to jak paní svou situaci popisuje. Zřejmě nějaké pokuty ve stanovách budou a je asi bez pochyby, že pokud se změní stav v bytě, je třeba to nahlásit. Tak a nyní se bude řešit, zda-li pokuty a represivní metodika, kterou kastelán zvolil, právně obstojí, tj. není li pokuta za toto porušení vlastně za vlasy přitažená blbost.

A na druhou stranu, zda-li dotazující se paní porušila nebo neporušila. I fakt, že by případně porušila ještě zdaleka nemusí znamenat, že by kastelánovi tyto pokuty soud přiznal. A stejně tak, že by je naopak nepřiznal. Ale úplně si tady dovolit „radit“, ať je paní v klidu, to bych si taky nedovolil. Jak jsem psal, četl jsem už hloupější rozsudky. Vzal bych si právníka, který tomu rozumí a tím bych SVJ vystavil tlaku, že pokud bude žalovat a neuspěje, bude je to stát dost peněz a výdaj za SVJ právníka a právníka paní v případě prohry by kastelán na shromáždění asi nechtěl obhajovat.

Nehezký spor. Nesousedský.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.