Vložil Předseda výboru SVJ (bez ověření), 21. Listopad 2017 - 16:56

Jestliže si shromáždění schváli na základě vámi uvedeného § 1208, že zálohy se na službu úklid vlastníci platit nebudou tj. odsouhlasí si výši záloh nulovou, což znamená, že případné náklady služby úklid budou hrazeny až po provedení a vyúčtování služby, tak je to v souladu s ustanoveními které jste citoval.

„Jestliže vlastníci nemají zájem uklízet“ samozřejmě znamená, že je nikdo nenutí a uklízet nemusí. Já jsem nikde neuvedl ani slovo o tom, že by uklízet museli. Vždy jsem hovořil o dobrovolnosti. Jinými slovy se dá říct, že uklízet nemusí nikdo, ale je umožněno nevyužít službu úklid tomu, kdo projeví zájem si uklízet sám, v tom případě se ho rozúčtování netýká.

Píšete o povinnosti SVJ zajistit službu úklid. Copak jsem já napsal něco jiného. Vždyť jsem uvedl, že službu úklid zajistí SVJ dohodou se smluvní osobou, které za úklid zaplatí odměnu.

Souhlas 100% je váš ničím nepodložený názor. Podle NOZ rozhoduje viz § 1206 shromáždění prostou většinou. 100% je uveden jedině v případě uvedeném v § 1214 „Mění-li se však všem vlastníkům jednotek velikost podílů na společných částech nebo mění-li se poměr výše příspěvků na správu domu a pozemku jinak než v důsledku změny podílů na společných částech, vyžaduje se souhlas všech vlastníků jednotek“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.