Vložil roztomily, 13. Listopad 2017 - 9:32

Dobrý den, protože jsme řešili podobný problém, popíši naše řešení.

  1. zrušení odběrných míst, super, taktéž máme již pouze jedno na vchod (kalkulator.tzb-info.cz dobře poradí i s výběrem distributora).
  2. satelitní parabolu zvolte toroidní (má široký záběr) my na ní chytáme čtyři družice (23,5°E 19,2°E 13,0°E 1,0°W – seznamy programu si najdete na parabola.cz/sa­telit).
  3. Kabelové rozvody asi musí být nově do hvězdy (tedy do každého bytu 1 koaxiální kabel) tedy nejlépe nově natáhnout po chodbě
  4. zařízení které rozděluje satelitní signál v DVB-S a zároveň přimíchá signál pozemního digitální vysílání DVB-T se jmenuje satelitní multiswitch. něco jako https://www.t-cz.com/…6_d5970.html – zařízení má 17vstupů (4×4 od sat paraboly, +1 od antény yagina pro příjem DVB-T) a 26výstupů (což by pro Vašich 25bytů na vchod mohlo stačit)
  5. pevnému stojanu na střechu (nejlépe pro každý vchod) se nevyhnete.
  6. pokud už se tahají kabely pro STA, je dobré natáhnout rovnou i strukturovanou kabeláž počítačové sítě a v našem případě jsme natáli zároveň i kabeláž pro video vrátné (domovní zvonky kde návštěvu vidíte, slyšíte a otevíráte nezávisle jednotlivé dveře do domu)
  7. na šíření signálu po bytech není třeba žádného povolení od ČTÚ

S pozdravem Jan Roztomilý

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.