Vložil Čmuchal (bez ověření), 12. Prosinec 2017 - 7:59

„…Že tvorbu a čerpání fondů předepisují mimo jiné stanovy, není nikde takto doslova napsáno. Napsáno je, že se "tvorba a čerpání fondů řídí příslušnými předpisy, stanovami, statutem.........“

Logika tomu říká „IMPLIKACE“ (https://cs.wikipedia.org/wiki/Implikace) tzn. stanovy jistě mohou specifikovat, že a jak si SVJ může vyrábět „minco-hrnky“ familiérně zvané „fondy“ a rozhodně jsou pravdivé i proklamace jak se fondy „tvoří a čerpají“. NEPLATÍ ale, že by nikoli všichni vlastníci museli plnit jen některé „fondy“ a NELATÍ také, že by součet příspěvků či záloh na příspěvky mohl ať již plněním nebo čerpáním porušovat poměrný princip podílení se na nákladech na správu domu.

Což by plynulo z řádného vyúčtování záloh na správu domu. Co zde na PortalSVJ jsem, ještě neviděl sem, že by kdo zde rozporoval vyúčtování těchto záloh (vždy šlo pouze o zálohy na služby ale nikoli na správu – což zjevně bude tím, že nikdo takové vyúčtování ještě neviděl)


„…být to jindy, také byste mě mohli za snahu o osvětu upálit…“

Kdo prosazuje „babylónštinu“, toho nejprve odkázat na §5/1 a §2950 NOZ by mělo stačit. Souhlasit se dá ale, že v dobách „být to jindy“, bylo řešení podstatně přímočařejší a rychlejší. A co jsem četl, někde i otop si musela „povinná“ (čarodejnice) zaplatit. Že by se ale mohla litovat v memoárech, tak to jsem opravdu nečetl :)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.