Vložil Konečný (bez ověření), 31. Říjen 2017 - 14:26

Píšete: „Byly by hrazeny z fondu oprav / dlouhodobé zálohy/ všem stejně, např. dle pořizovací ceny 17.000,– všichni stejně.“

Záleží na tom, zda vlastníci přispívají do „fondu oprav“ pouze podle spoluvlastnického podílu odvozeného od velikosti podlahové plochy bytu. V takovém případě by úhrada výměny dveří z „fondu oprav“ znamenala, že by se vlastníci na výměně dveří nepodíleli všichni stejně, nýbrž podíleli by se na ní podle spoluvlastnických podílů tj. vlastníci s větším bytem větší částkou než vlastníci menších bytů (i když by výměna na jedny dveře činila 17 000 Kč, ve skutečnosti by se po celkové úhradě z „fondu oprav“ podíleli někteří částkou nižší a někteří částkou vyšší než 17 000 Kč).

Aby se vlastníci podíleli na výměně dveří stejnou částkou, museli by vlastníci přispět stejnou částkou ve výši nákladů připadající na jedny dveře formou mimořádného příspěvku. V tomto případě by vlastníci, kterým by se výměna neprováděla (uvedení dva vlastníci s už novými dveřmi), mimořádný příspěvek nehradili a tak by se nemusela řešit žádná kompenzace.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.