Vložil JaVa, 10. Říjen 2017 - 13:51
  1. Nájemníci, mají právo užívat vše,co patří do společných částí domu a pozemku,pokud to mají uvedeno ve své nájemní smlouvě s vlastníkem jednotky a k tomu žádný(zatím) souhlas SVJ nebo dokonce všech vlastníků jednotek v domě ,určitě nepotřebují.Ale vlastník jednotky,ve Vašem případě pronajímatel, má také své povinnosti a ty musí dodržovat i nájemníci,kterým byt pronajal.Pokud má SVJ s nájemníky problémy v rámci dodržování stanov SVJ,musí jednat vždy, pouze s vlastníkem jednotky=prona­jímatelem.Pou­ze s ním, je právnická osoba SVJ, v právním vztahu.

§ 1176 z.č. 89/2012 Sb.,

Vznikem vlastnického práva k jednotce vzniká vlastníku jednotky povinnost řídit se pravidly pro správu domu a pro užívání společných částí, pokud byl s těmito pravidly seznámen nebo pokud je měl a mohl znát, jakož i zajistit jejich dodržování osobami, jimž umožnil přístup do domu nebo bytu.

2)Pokud jsem dobře pochopil,tak nájemníci chtějí iniciovat změnu ve stanovách SVJ.S tím je pošlete ihned někam,třeba tam, kde končí lidská záda!Nájemníci, nejsou členy právnické osoby SVJ a svá práva vyplývající ze své smlouvy, mohou uplatňovat pouze vůči pronajímateli a tím v tomto konkrétním případě, SVJ zřejmě není.

3)Počet hlasů máte ve svých stanovách.

Přeji hezký zbytek dne.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.