Vložil TN. (bez ověření), 16. Září 2017 - 14:39

Soud v rejstříkovém řízení „nemá žádný problém“ nikdy, jelikož nepřezkoumává platnost usnesení, pouze zapisuje skutečnosti, které požadujete na základě listin, které předložíte.

Stanovy se nezapisují, stanovy se ukládají do sbírky listin. Soud nepřezkoumává jejich platnost, soudy pouze koukají do stanov, kdo je statutární orgán, zda předseda nebo výbor a pokud by stanovy obsahovaly oba statutární orgány, to je jediný případ, kdy by návrh na zápis změn nepřijal, protože orgán musí být ve stanovách určen určitě.

Postup, jaký jste zvolili je asi v pořádku. V momentě volby výboru už byly nové stanovy účinné. Zajímavé by však bylo posuzování platnosti, pokud by např. existující výbor svolal schůzi, na pozvánku napsal bod programu „volba předsedy společenství“, protože členové výboru hodlají rezignovat a jiné kandidáty nenašli, kromě jednoho (v době svolání však stanovy obsahovaly pouze orgán výbor) a na schůzi došlo ke změně stanov a následně i volbě předsedy SVJ. Proto je asi lepší psát do pozvánek „volba předsedy společenství nebo výboru společenství“, což nemůže nikdo napadnout, protože jedno z toho se bude volit vždy, a bod programu „změna stanov“ předřazovat před volbu statutára.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.