Vložil René (bez ověření), 17. Září 2017 - 9:41

Pokud se chci obrátit na soud, tak k tomu nepotřebuji ostatní. Samozřejmě to můžu udělat i s ostatními, pokud se na tom s nimi domluvím.

Aleno, nemá cenu se spoléhat na rady zde uvedených právních amatérů. Obraťte se o radu na nějakého advokáta, který vám poradí, jak opatřit potřebné důkazy pro soudní řízení, pokud členové výboru nebudou ochotni respektovat zákony (NOZ a Zákon o službách) a stanovy. Např., že si členové výboru nechali vyměnit vlastní dveře, nemusí nic znamenat, pokud by úhradu výměny dveří zaplatili ze svého a bylo o tom tak účtováno. Proto potřebuje nejdříve opatřit doklady o vyúčtování záloh či doklady z účetnictví pomocí nichž budete moci u soudu dokázat, že došlo k zpronevěře. Někdy stačí výboru sdělit, že se obrátíte na soud kvůli zpronevěře a ti výměnu raději dodatečně zaplatí vědomi si toho, že by u soudu neměli šanci. Prostě to někteří podvodníci zkoušejí okrádat ostatní vlastníky a jen čekají, zda jim to projde.

Vyúčtování záloh za služby je pro SVJ dle Zákona o službách samozřejmě povinné a nedostanete-li ho po dobrém, tak ho vyžadujte přes sod. Zároveň můžete za nevyúčtování záloh na služby požadovat vyplacení pokuty od SVJ dle Zákona o službách. Jak správně postupovat (i v případě, že vám vyúčtování a podklady z účetnictví SVJ neposkytne) vám poradí advokát, vč. případného soudního řízení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.