Vložil TN. (bez ověření), 3. Září 2017 - 17:17

No tak holt se nebudou uchovávat logy s IP adresami na serveru. Cookies pro provoz neobchodního webu nepotřebujete (problém asi budou mít eshopy, které cookies používají pro sběr zboží do košíků).

Na shromažďování jména a adresy mám zákonné zmocnění z NOZ.

Pro jistotu si necháme dopodepsat souhlasy na telefonní čísla a emailové adresy.

Doručovací adresu vyžadují stanovy pro zaslání pozvánky a jiných písemností spojených se správou domu (např. vyúčtování).

U čísel bankovních účtů si necháme dopodepsat souhlasy.

Problém může být u rodných čísel, které potřebujeme pro sledování insolvencí, nad touto otázkou se hluboce zamyslím a vymyslím řešení – momentálně mě napadá § 159 a povinnost výboru sledovat sledovat platební morálku. Rodná čísla kvůli mzdám musíme shromažďovat podle zákona.

Problém může byt s daty narození pro podání žaloby a identifikaci vlastníků v jiných souvislostech.

Rodná čísla a data narození lze zjistit z katastru, možná je shromažďovat nebudeme a v případě potřeby si je vytáhneme z katastru.

Nicméně my archivujeme Vyrozumění o provedeném vkladu, někteří správci archivují kupní smlouvy, co jim lidi nosí při oznámení nabytí, ty asi budou muset zlikvidovat.

Otázka je, co s údaji, které nám lidé dobrovolně poskytnou. Např. nabyvatel pošle dopis, že koupil byt a v oznámení sám napíše svoje rodné číslo, datum narození a číslo OP. Skartovat oznámení asi nemůžeme, je vhodné archivovat, takže budeme nuceni jako trubky zpětně vše anonymizovat černou fixou. Jenže i pod fixou jsou vytištěná písmena a čísla vidět.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.