Vložil MVDr. Macháček (bez ověření), 28. Červen 2017 - 16:33

Jsem si jisty, ze moje odpoved dostane asi na 50 minusu. To je jako kdyz prijdete na Novinky.cz a zakricíte filmovou hlasku „Komunisti jsou svine a komunismus je svinstvo“ Dostanete tolik minusu, ze byste s nimi udelal prostredni caru na dalnici az do Berlina. Je to dano ctenarskou obcí. Tady je to podobné.

Myslím, že nebude rozpor s tím, že druzstva vsech skupenství, tedy i bytová, zazila nejvetsi rozmach v letech 1948 – 1960. A v tomto století také měla zůstat. To, ze sem vykopirujete letacek SBD nedokazuje, ze je ten formát funkční i v 21. století. Hlavne nezminujte komunisty a jak vám chudakum druzstevnikum chteli neco sebrat. Pokud se nemylím, do II. svetové valky bylo necelých 200 druzstev a práve pro roce 1948 raketově narostl počet na tisíce. Bez komunistů by tento system jednoho polavara chodícího po chodbach, jako by mu dum patril, byl už dávno v prachu. Cely system drustevnictví je nesmyslem poplatným době s heslem, vše patri všem a my se o vás ovečky bez mozků postarame, váse UVKSČ. Diky bohu, ze toto bylo pohrbeno 17. listopadem. A ze bylo dokazuje kam se bytové vlastnvitví posunulo v demokratickém usporadani. Vystavba v druzstevnim rezimu neustupuje, to by byl eufemismus, druzstevní vystavba se až na vyjimky z leknutí nerealizuje.

Stále se podivuji nad tím, jak se někdo v dnesni době muze koupit dekret na bydlení a nechat se ridit nejakym predstavenstvem, které mu za jeho vlastní peníze dela bachaře. Osobně nepotrebuji od nejakého komunistického pohlavara, aby prerozdeloval moje penize a rikal mi, kterou rukou si smít utírat zadnici a kdy to mám delat. V SVJ má společenství sve povinnosti a člen společenství své povinnosti. Pokud je jedna strana neplní, je zde soudní moc asi dalsich 10 mechanismu jak zjednat poradek. Do dnes vidím vzor upominky z druzstva (které delalo jak jinak nez správce), která byla posilana 3×, bez vazby na občansky soudní rad a podepsané splatkové kalendare byly neplatné a nefunkcní, pritom stací zajít se stejným kalendarem k notáři a je na vzdy po problemech.

§ 159 odst. 1 definuje, jaké máme mít znalosti, abychom mohli delat ve výboru SVJ. „Kdo přijme funkci člena voleného orgánu, zavazuje se, že ji bude vykonávat s nezbytnou loajalitou i s potřebnými znalostmi a pečlivostí. Má se za to, že jedná nedbale, kdo není této péče řádného hospodáře schopen, ač to musel zjistit při přijetí funkce nebo při jejím výkonu, a nevyvodí z toho pro sebe důsledky“

Nevím-li co je zástava, notárský zápis, pohledávka, veritel, prispevek na správu, vecné bremeno, opráveny a povinny a dalsich 40 termínu, které bych měl znát, pak nemam ve výboru co delat, protože nemam potrebné znalosti a mel jsem vyvodit důsledky. Problem neni v SVJ, problem je v nekvalifikovanych vyborech, ze neví, co a jak s neplatici delat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.